EBM-Papst verhoogt energiedichtheid borstelloze motoren

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De ECI 42-motor van EBM-Papst heeft een diameter van 42 millimeter en is geschikt voor applicaties met een klein installatievolume. De motormodule is een borstelloze, elektronisch gecommuteerde interne rotorunit die beschikbaar is in twee verschillende vermogens: 45 en 90 W. De statorlengtes zijn respectievelijk 20 en 40 mm en het koppel 110 en 220 mNm, op een nominale snelheid van 4000 RPM. In vergelijking met zijn voorgangers heeft deze motor een grote energiedichtheid: hij weegt 40 procent minder en levert bijna twee keer zo veel koppel.

De ECI 42-motor is gevormd voor 24 en 48 V DC met een beschermingsgraad van IP40. Drie Hall-sensoren in de printplaat van de motor staan goede commutatie via externe applicatie-elektronica toe. De motorenergie wordt overgebracht via een 8 mm aandrijfas. De brede reeks versnellingsbakmodules hebben ratio‘s die reiken van 3:1 tot 204:1 met robuuste kogellagers die ervoor zorgen dat de motoren een hogere radiale belasting doorstaan.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen