EBM-Papst verhoogt efficiëntie met axiaalventilator

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

EBM-Papst heeft een nieuwe axiaalventilator op de markt gebracht. De I-maxx W1G130 is een doorontwikkeling van de ACMaxx. De component met een Greentech EC-motor is mechanisch gelijk aan zijn AC-voorgangers en is in eerste instantie bedoeld voor bijvoorbeeld schakelkastkoeling of in applicaties zoals flessenkoelers of koelmeubels. Met een beschermingsfactor van IP54 en betrouwbare temperaturen tot 70 graden Celsius is de ventilator ook geschikt voor industriële toepasingen.

Een groot verschil tussen I-maxx en de vorige serie is dat alle elektronica nu in de fan zit in plaats van dat deze is verwerkt in een aparte module achterop de fan. Daarnaast heeft de I-maxx ongeveer 60 procent minder opgenomen vermogen dan zijn AC-voorganger. Voor de consument betekent dit dat een vervanging van de ventilator zichzelf binnen een jaar terugbetaalt, aldus EBM-Papst.

Verdere besparing is mogelijk doordat de nieuwe ventilator is uitgerust met ESM-motortechnologie waardoor gebruikers kunnen wisselen tussen twee toerentallen. Ze kunnen zo het meest efficiënte standje selecteren en blijven de verliezen beperkt.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen