EBM-Papst lanceert serie intelligente motoren

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Onder de naam ECi6300 heeft EBM-Papst een serie intelligente motoren geïntroduceerd. Naar eigen zeggen hebben de componenten ongekende eigenschappen voor een 24 V DC of 48 V DC motor. Bij een diameter van 63 mm levert de sterkste variant een asvermogen van 1 Nm.

De ECI6300 is een modulair opgebouwd systeem. Dat wil zeggen dat de gearhead, encoder, rem en extra elektronica naar wens kan worden aangebouwd. Ook hebben alle onderdelen dezelfde interne elektrische en mechanische verbindingen. Het voordeel hiervan is dat alle onderdelen meerdere malen zijn te gebruiken.

EBM-Papst heeft ervoor gekozen om de intelligentie van de motor in vijf categorieën onder te verdelen, te weten K1 tot K5. De meest complete uitvoering van de motor (K5) heeft volledig geïntegreerde elektronica met programmeermogelijkheden van de I/O en een Canbus-systeem. De versies K4 en K5 kunnen exact worden geregeld van 0 tot 3500 RPM. Bovendien is de K5-module uitgerust met een kleine PLC waardoor de motor als zelfstandige unit te programmeren is.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen