Eaton verhoogt rendement met Hydre-Mac-motor

Alexander Pil
24 september 2014

Het energiemanagementbedrijf Eaton kondigde deze week de lancering aan van zijn Hydre-Mac, een radiale LSHT (lage snelheid, hoog koppel)-asmotor, met zuigers en nokken voor toepassingen met variabele snelheden. Deze nieuwe motor gebruikt minder energie om naar behoefte meer vermogen te leveren. Met zijn goede prestaties bij lage snelheid leent de Hydre-Mac zich voor offshoretoepassingen, voor gebruik in de scheepvaart, bij het terugwinnen van metalen, in de mijnbouw, in de pulp- en papierindustrie en voor stationaire terreinapplicaties.

‘De Hydre-Mac-motor staat voor rendement, betrouwbaarheid en nuttig vermogen bij lage levenscycluskosten’, aldus Andreas Kling, manager productmarketing bij Eaton. ‘Daarnaast hebben we een wereldwijd netwerk van Eaton-verdelers die met hun product- en technologie-ervaring en hun systeemontwerpcompetenties over de nodige middelen beschikken om snel in te spelen op de marktbehoeften en zo op elk moment de optimale werking van kritieke processen kunnen garanderen.’

De motor is voorzien van twee inlaat- en uitlaatkleppen die bij een hoog vermogen de drukverschillen beperken en hierdoor de levensduur van de componenten vergroten; er wordt globaal minder warmte geproduceerd en dankzij de symmetrische constructie met achttien zuigers/cilinders is er geen sprake van zijdelingse zuigerbelasting en is de motor minder onderhevig aan slijtage.