Eaton verhoogt bescherming frequentieregelaars

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Eaton levert zijn PowerXL-frequentieregelaars met vermogens tot 7,5 kW sinds kort met IP66-bescherming. De robuuste apparaten kunnen buiten de schakelkast worden gebruikt, direct naast de motor of op de machine. Dit zorgt voor veelzijdige toepassing en eenvoudige montage achteraf, zelfs in zware industriƫle omgevingen, aldus de fabrikant. Naleving van de noodzakelijke EMC-eisen is nu ook makkelijker dankzij de kortere motorkabellengtes. Met de PowerXL-frequentieregelaars kunnen operators een lastgeoriƫnteerde besturing voor hun machines en installaties implementeren. Dit verhoogt de energie-efficiency en verlaagt de operationele kosten. De PowerXL-omvormers zijn ideaal als eenvoudig te installeren, gebruiksvriendelijke en energie-efficiƫnte oplossing, in het bijzonder bij toepassingen als pompen, ventilatoren, transportbanden, kranen, wikkelmachines, compressoren of liften, legt Eaton uit.

De XL-familie bestaat momenteel uit twee modellen: het DC1-basismodel voor vermogens van 0,37 tot 11 kW, en de DA1 voor vermogens van 0,75 tot 250 kW voor veeleisender oplossingen. Met het accent op energie-efficiency, ondersteunt de DA1-serie zowel de standaard draaistroommotoren die doorgaans voldoen aan de huidige IE2- en IE3-normen, als de zeer efficiƫnte permanentmagneetmotoren die zijn ontworpen voor de toekomstige IE4-norm. De frequentieregelaars zijn tevens voorzien van een energie-optimizer die bij lage belastingen automatisch de motorspanning verlaagt. Daarmee ondersteunen de PowerXL-producten bedrijven bij het verhogen van de energie-efficiency van hun machines en installaties en zo bij het besparen van kosten.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naarĀ 024 350 3532Ā of stuur een e-mail naarĀ info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen