Easyfairs haalt streep door 2010-editie Mocon

René Raaijmakers
Leestijd: 2 minuten

Initiatiefnemer Easyfairs heeft besloten om Mocon Zwolle te cancellen. De Belgische beurzenorganisatie zegt dat de huidige vijftig standhouders te weinig draagkracht bieden om de beurs tot een succes te maken. Easyfairs houdt Mocon traditioneel in ‘s-Hertogenbosch en bracht de formule in 2008 voor het eerst naar Zwolle. Toen ontving de organisatie daar 1500 bezoekers en waren er ruim honderd standhouders. In de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch komen er gewoonlijk zo‘n tweeduizend bezoekers naar Mocon.

Tessa Troch, bij Easyfairs verantwoordelijk voor marketing, spreekt liever niet van cancellen, maar van uitstellen. Ze wijst erop dat Easyfairs van plan is om in 2012 terug te keren in Zwolle en op dit moment liever de aandacht concentreert op Mocon 2011 in ‘s-Hertogenbosch. Volgens Troch is Mocon Zwolle in 2008 goed bevallen. Het evenement wist volgens haar een groot aantal bezoekers te trekken uit de noordelijke regio‘s. ’Deze mensen kwamen niet naar ‘s-Hertogenbosch en hebben we in Zwolle wel bereikt.‘

Easyfairs nam het besluit in overleg met branchevereniging Feda en zijn grootste exposanten. Dit jaar kon de organisatie in Zwolle rekenen op steun van onder meer Bachmann, Groschopp, Heidenhain, Schneider en Vario Drive. Opvallend was de aanwezigheid van Siemens. Deze Duitse automatiseringsgigant is op dit moment zeer terughoudend met beursdeelname. Het zei afgelopen najaar Elektrotechiek af, waarbij het de hoge boete voor lief nam. Grote afwezigen op de standhouderlijst voor Zwolle zijn onder meer Beckhoff, Bosch Rexroth en Schunk.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.