E-scooterontwikkelaar Etergo naar India

Collin Arocho
Leestijd: 1 minuut

Minder dan een jaar nadat Etergo aankondigde dat het de productie van zijn elektrische scooters in Emmen zou opstarten, heeft het Amsterdamse bedrijf een nieuw thuis gevonden. Etergo heeft onderdak gevonden bij het Indiase Ola. Met steun van Softbank kocht Ola de scooterbouwer voor een niet bekendgemaakt bedrag, omdat het zijn portfolio wil uitbreiden met lokaal geproduceerde elektrische voertuigen.

Volgens Ola start het bedrijf dit jaar met de productie van elektrische voertuigen met de lancering van de eerste elektrische scooter voor 2021. ‘We streven naar een reeks elektrische en slimme oplossingen voor stedelijke mobiliteit in India en de rest van de wereld’, zegt oprichter en voorzitter Bhavish Aggarwal. ‘De toekomst van mobiliteit is elektrisch en de post-Covid-wereld biedt ons een kans om de acceptatie van elektrische mobiliteit wereldwijd te versnellen.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.