Dutch PPE Solutions start productie mondneusmaskers

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Afgelopen donderdag heeft VDL-topman Willem van der Leegte symbolisch het ‘eerste’ mondneusmasker van Dutch PPE Solutions overhandigd aan John Jorritsma, voorzitter van de Veiligheidsregio. Daarmee is het officiële startschot gegeven voor de productie van kwalitatief hoogwaardige mondneusmakers bij VDL in Helmond.

Dutch PPE Solutions is een samenwerking tussen VDL en DSM. Naast de productie van de maskers richten de partners, bij DSM in Geleen, een productielocatie in voor meltblown polypropoleen, de kritieke filterlaag in gezichtsmaskers die beschermt tegen virussen. Deze locatie zal de eerste in Nederland zijn waar dit materiaal wordt vervaardigd.

‘Ik ben trots dat VDL en DSM, twee krachtige Nederlandse bedrijven, elkaar hebben gevonden en de handen ineen hebben geslagen’, aldus Van der Leegte. ‘De behoefte aan betrouwbare leveringsketens is groter dan ooit. Zo zijn we in staat om in Nederland een betrouwbare, duurzame en hoogwaardige productieketen op te zetten die ons land minder afhankelijk maakt van leveringen uit het buitenland.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.