Dutch PPE Solutions start productie mondneusmaskers

Alexander Pil
11 januari 2021

Afgelopen donderdag heeft VDL-topman Willem van der Leegte symbolisch het ‘eerste’ mondneusmasker van Dutch PPE Solutions overhandigd aan John Jorritsma, voorzitter van de Veiligheidsregio. Daarmee is het officiële startschot gegeven voor de productie van kwalitatief hoogwaardige mondneusmakers bij VDL in Helmond.

VDL-directeur Willem van der Leegte (rechts) overhandigt een mondneusmasker van Dutch PPE Solutions aan John Jorritsma, voorzitter van de Veiligheidsregio.

Dutch PPE Solutions is een samenwerking tussen VDL en DSM. Naast de productie van de maskers richten de partners, bij DSM in Geleen, een productielocatie in voor meltblown polypropoleen, de kritieke filterlaag in gezichtsmaskers die beschermt tegen virussen. Deze locatie zal de eerste in Nederland zijn waar dit materiaal wordt vervaardigd.

‘Ik ben trots dat VDL en DSM, twee krachtige Nederlandse bedrijven, elkaar hebben gevonden en de handen ineen hebben geslagen’, aldus Van der Leegte. ‘De behoefte aan betrouwbare leveringsketens is groter dan ooit. Zo zijn we in staat om in Nederland een betrouwbare, duurzame en hoogwaardige productieketen op te zetten die ons land minder afhankelijk maakt van leveringen uit het buitenland.’

‘Geweldig dat VDL en DSM hun verantwoordelijkheid nemen’, stelt Jorritsma. ‘Het kunnen leveren van kwalitatief hoogwaardige mondneusmaskers van eigen bodem voor zorgmedewerkers is in het landsbelang.’