Durk-Jan Nederlof toegetreden tot directie Bosch Rexroth

Alexander Pil
13 november 2019

Durk-Jan Nederlof, voormalig directeur Shiprepair & Conversion van Damen Shipyards Group is per 1 november toegetreden tot de directie van Bosch Rexroth B.V. Hij krijgt de functie senior vicepresident van de businessunit Large Projects, met de verantwoordelijkheid voor sales. Tegelijkertijd neemt Ron van den Oetelaar de positie van vicepresident Technical binnen de diezelfde divisie op zich. De directie van Bosch Rexroth bestaat daarmee nu uit Nederlof, Van den Oetelaar en Ron Schilders.

Durk-Jan Nederlof

Nederlof begon in 1999 als projectingenieur bij Damen Shipyards, nadat hij scheepsbouw had gestudeerd aan de TU Delft. Hij vervolgde zijn carrière als projectmanager scheepsreparatie en nam daarna verschillende managementfuncties op zich binnen Damen.

Met de directiewijzigingen speelt Bosch Rexroth in op de noodzaak om de wereldwijde markt- en bedrijfsoriëntatie van de businessunit voor grote projecten verder te versterken. Tegelijkertijd gaat het bedrijf uit Boxtel meer aandacht besteden aan systeemontwikkeling, project- en engineeringactiviteiten. Excellentie op beide gebieden ziet Bosch Rexroth als essentieel onderdeel voor een duurzame, winstgevende bedrijfsactiviteit.