Dumaco neemt Ubroek over

Titia Koerten
Leestijd: 1 minuut

Dumaco breidt zijn Nederlandse dekking en zijn technologische en commerciële mogelijkheden uit met de acquisitie van metaalverwerkingsbedrijf Ubroek Precision in large machining.

Ubroek, een familiebedrijf uit Venlo, is gespecialiseerd in draaien, frezen, kotteren, slijpen, draadvonken en meten. Ooit gestart in 1965 door Theo Hermans, met een enkele zaagmachine, groeide het bedrijf vanaf de jaren zeventig uit tot toeleverancier van grote en complexe precisieonderdelen voor toonaangevende klanten. Ubroek levert aan klanten in de olie- en gasindustrie, de energiesector en de halfgeleiderindustrie. Zoon John Hermans leidt Ubroek vanaf de jaren negentig, maar kan geen opvolger vinden voor het bedrijf. De overname door Dumaco lijkt daarmee een logische stap.

Zowel Edwin Voermans, ceo van Dumaco, als John Hermans, de huidige directeur van Ubroek die voorlopig nog aanblijft, zijn enthousiast over de samenwerking. Edwin Voermans: ‘We kijken ernaar uit om gebruik te maken van bijna zestig jaar aan expertise en de nieuwe mogelijkheden op het gebied van verspaning in grootschalige machinale bewerking.’ Ubroek zal zelfstandig blijven opereren binnen Dumaco, maar John Hermans benadrukt in het persbericht dat Ubroek actief de samenwerking zal opzoeken met de andere vestigingen.