Duitsland pompt 3 miljard in ai-competenties

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Duitsland trekt de komende zes jaar drie miljard euro uit voor onderzoek naar en toepassing van kunstmatige intelligentie. Daarmee hoopt de Duitse overheid de achterstand van Europa met de VS en China op dit gebied binnen de perken te houden. Duitsland volgt het voorbeeld van Frankrijk, dat 1,5 miljard euro over een periode van vijf jaar investeert.

Kunstmatige intelligentie wordt breeduit gezien als een strategisch belangrijk gebied, maar China en de VS weten alle belangrijke ontwikkelingen naar zich toe te trekken. Deels komt dit doordat de grote bedrijven daar de beurs trekken voor het onderwerp. Ze hebben goede faciliteiten en weten toptalent te binden door hen veel academische vrijheid te geven. Europa dreigt daardoor achterop te raken.

De Duitse investering moet voornamelijk gaan naar onderzoek en aanverwante zaken als infrastructuur en scholing. De overheid hoopt dat het bedrijfsleven zelf ook een vergelijkbaar bedrag bijlegt. Berlijn zegt verder samen te willen werken met Parijs om Europa als geheel aantrekkelijk te maken voor ai-onderzoek.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.