Duitse robots wijzen de weg op Industriële Week

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Het Duitse Metralabs zet twee robotische gidsen in tijdens de Industriële Week om bezoekers naar stands te leiden. De robots vinden zelf de weg op de beursvloer, zonder vloersensoren of andere bakens. Ze moeten voor aanvang van de beurs wel met een menselijke begeleider een verkenningstocht uitvoeren om een kaart te maken. De robots zijn uitgerust met laserscanners en andere sensoren om mensen te ontwijken.

De robots van het type Scitos A5 hebben een mensachtig ontwerp met ogen en optioneel armen. Ze zijn in eerste instantie bedoeld voor industrieel gebruik, zoals orderpicken in magazijnen of laboratoriumwerk. Volgens Metralabs zijn ze echter ook geschikt voor consumentenomgevingen. Een Duitse supermarkt gebruikt de robots om nieuwe producten te introduceren met spraak, tekst en beeld. Op de beursvloer geven bezoekers via een touchscreen op de borst hun bestemming op. Als de boodschap is begrepen, knippert de robot met zijn ogen, kijkt hij in de richting waar hij naar toe gaat en zet een aantal ledjes aan.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.