Duitse machinebouw heeft vertrouwen in post-coronatijdperk

Jessica Vermeer
Leestijd: 1 minuut

De Duitse machinebouwsector verwacht op de middellange termijn terug te keren naar het nominale verkoopniveau van 2019. Dat meldt brancheorganisatie VDMA in zijn zesde flash-onderzoek over de coronapandemie, waaraan 658 bedrijven deelnamen.

De meerderheid van de VDMA-bedrijven (80 procent) verwacht uiterlijk in 2022 op het nominale verkoopniveau van 2019 terug te zijn. 40 procent van de bedrijven met een jaarlijkse verkoop van minder dan 250 miljoen euro verwacht dat niveau al in 2021 te halen. De grotere bedrijven zijn sceptischer – slechts 22 procent van de bedrijven met een jaarlijkse verkoop van 500 miljoen euro heeft hetzelfde vertrouwen.

70 procent van de ondervraagde besluitnemers ziet toenemende prijsconcurrentie als grote uitdaging voor de toekomst. Meer dan de helft ziet toenemende buitenlandse handelsbelemmeringen en marktfragmentatie als blijvende problemen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.