Duitse ev-fabrikant herrijst met Nederlands geld

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De Eindhovense investeringsmaatschappij ND Industrial Investments steekt samen met een aantal andere kapitaalschieters ruim 30 miljoen euro in Next.E.Go. Die Duitse fabrikant van elektrische stadsauto’s gaat de injectie gebruiken om de productie in zijn fabriek in Aken op te starten. De planning is dat de eerste exemplaren nog deze zomer van de band rollen. Naast ND investeren ook Moore Strategic Ventures, de voormalige Amerikaanse defensieminister John Snow, Formula E-oprichter Alejandro Agag en acteur Edward Norton.

De nieuwe kapitaalronde betekent de definitieve herrijzenis van E.Go. Het bedrijf ging halverwege vorige jaar failliet. Mede door de coronacrisis was E.Go in acute geldnood gekomen. Met opnieuw ND als voornaamste geldschieter maakte het bedrijf snel een doorstart onder de naam Next.E.Go. Door de nieuwe investeringsronde kan de productie eindelijk echt van start.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.