Duits bod op Hansen Transmissions

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Het Duitse ZF Friedrichshafen heeft onlangs een bod uitgebracht op Hansen Transmissions. De Duitse toeleverancier aan de automotive-industrie heeft 66 pence (zo‘n 75 eurocent) over voor elk aandeel in de Lommelse fabrikant van tandwielkasten voor windturbines. Dat is grofweg het dubbele van de koers halverwege juli. Het bod waardeert Hansen op ongeveer 504 miljoen euro.

ZF wil met de overname zijn belang in de windturbinemarkt vergroten. Vorig jaar tekende het een overeenkomst met Vestas Wind Systems voor de levering van tandwielkasten. Die systemen wil het produceren in een splinternieuwe faciliteit in het Amerikaanse Gainesville. Als alles volgens planning loopt, rollen de eerste tandwielkasten daar in 2012 van de band. De inlijving van Hansen – met productievestigingen in Lommel, Coimbatore (India) en Tianjin (China) – betekent niet alleen een uitbreiding van de capaciteit; het zorgt ook voor een mooie geografische verdeling, aldus ZF.

Het Hansen-management staat achter de overname. Ook het Indiase Suzlon dat zo‘n 38 procent van de Hansen-aandelen in handen heeft, stemt in met het voorstel. Als het bod inderdaad doorgang vindt, wordt Hansen Transmissions van de beurs gehaald.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.