DUI bevestigt bestelling tiende metrologiesysteem

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Dutch United Instruments heeft onlangs zijn tiende bestelling voor levering in 2022 bevestigd. Deze bestellingen omvatten alle producten in het NMF-productassortiment, namelijk de NMF350 S, NMF600 S en NMF800 S. Met deze laatste bestelling begint DUI het jaar goed. Gerard van den Eijkel, algemeen directeur van DUI: ā€˜Ons team heeft de afgelopen jaren hard gewerkt aan dit ontwerp. Met deze orders bewijzen we dat de markt behoefte heeft aan een snel high-end metrologiesysteem voor aspherische en vrijevorm-optica. We konden ons concentreren op het perfectioneren van het ontwerp en het ontwikkelen van verschillende maten van het meetinstrument. Als onderdeel van de Demcon-groep hebben we alle operationele ondersteuning en middelen voor onze groei.ā€™

De NMF-producten hebben vijf belangrijke kenmerken, waardoor DUI zegt met Ć©Ć©n hulpmiddel aan alle behoeften op het gebied van vormmetrologie in moderne hoogwaardige optische productie te voldoen. Ten eerste zijn de systemen universeel; ze kunnen vormen meten van convex tot concaaf en vlak tot vrije vorm. Ten tweede kunnen ze een groot volume aan, tot wel 800 mm. Daarbij zijn ze nauwkeurig binnen een onzekerheid van 15 nanometer rms. En zijn de systemen snel: je kunt ze binnen enkele minuten instellen en resultaten produceren. En tot slot is er geen contact tussen de sonde en het te meten object.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naarĀ 024 350 3532Ā of stuur een e-mail naarĀ info@techwatch.nl.