DSPE-award voor Edwin Bos

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Op de Precisiebeurs vorige week heeft Edwin Bos de ir A. Davidson-award in ontvangst genomen. De prijs Рvernoemd naar de Eindhovense hoogleraar Andr̩ Davidson Рwordt elke twee jaar uitgereikt aan de beste starter in de precisietechnologie. Naast een goede beginnende ingenieur moet de winnaar creatief zijn, aan producten werken en zijn enthousiasme voor het vak uitdragen.

Bos studeerde werktuigbouwkunde aan de TU Eindhoven. Al tijdens zijn promotie stond hij samen met Ernst Treffers aan de wieg van XPress Precision Engineering, een Eindhovense ontwikkelaar van nauwkeurige 3D-metrologiesystemen, waarmee Bos zijn onderzoek kon vermarkten. ’Het verschil tussen jou en veel promovendi is dat jij hebt gekeken hoe je ervoor kunt zorgen dat de taster wordt toegepast‘, aldus Marty van de Ven van The House of Technology bij de uitreiking. ’Het is belangrijk dat het meetgedrag is verbeterd maar het is essentieel om hem toepasbaar te maken zodat de assemblage en productie ook goed en kostenefficiënt gebeuren. Daarvoor moet je je wel kunnen verplaatsen in de klant. Dat is ook waar jouw kracht ligt: goeie techniek verzinnen maar die ook maakbaar en toepasbaar kunnen maken.‘ Bos zit verder in het bestuur van DSPE en is voorzitter van YPN (Young Precision Network).

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.