DSpace stemt Targetlink nog beter af op Autosar

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

Versie 2.2.1 van Dspace‘ codegenerator Targetlink bevat uitbreidingen voor Autosar. Met de ondersteuning van Autosar 2.0.0 SP3 zijn met Targetlink gegenereerde Autosar-softwarecomponenten en beschrijvingen eenvoudig tussen systemen over te zetten en te integreren.

De data-afhandeling is verbeterd voor componenten zoals Autosar-interfaces en -datatypes. Modellering van Autosar-softwarecomponenten is vereenvoudigd met het genereren van framemodellen. Uitgaand van een beschrijving van softwarecomponenten wordt automatisch een blokdiagram van Targetlink-Autosar-blokken gemaakt met Runnables und Schnittstellen. In dit blokdiagram voert de ontwikkelaar zijn regelalgoritmes in en krijgt zo zijn volwaardige Autosar-softwarecomponenten. De migratie van bestaande modellen wordt op deze manier wezenlijk vereenvoudigd.

Targetlink 2.2.1 is compatibel met de laatste Matlab-release R2007a+ en ondersteunt verschillende microprocessoren waaronder de Freescale 56F8xx en Renesas SH-2A. Deze prestaties en het realtime gedrag van deze chips zijn met processor-in-the-loopsimulatie door Targetlink zichtbaar te maken. DSpace zegt dat Targetlink intussen in diverse Autosar-projecten wordt ingezet zoals bij Audi en Daimlerchrysler.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen