Drunense zakkenverdichter voert lege zakken goedkoop af

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Productiebedrijven gebruiken vaak grondstoffen in zakken bij hun processen. Als een bedrijf de verwerking van de geleegde zakken niet in het proces integreert, bedreigen de lege zakken de voortgang, de veiligheid en de uitstraling van de fabriek. Om de verwerking van lege zakken zo efficiënt, goedkoop en milieuvriendelijk mogelijk te laten plaatsvinden, heeft Van Beek uit Drunen de zakkenverdichter ontworpen.

De zakkenverdichter is duurzaam in het gebruik, omdat alleen elektriciteit nodig is. Via een stortkoker vallen de lege zakken op een korte schroef in een pijp. De schroef perst de zakken door de pijp. De druk van de schroef comprimeert de zakken met circa twee derde. Met een klemband zit een eindeloze zak geklemd om het eind van de pijp, waar de schroef de fijngeperste zakken in duwt.

Het grootste voordeel van de zakkenverdichter zit hem in de kostenbesparing. ‘Er is namelijk geen hydraulisch systeem nodig om deze pers aan te drijven. Elektriciteit is voldoende. Hierdoor is de zakkenverdichter vele malen goedkoper dan een hydraulische pers’, zegt Roel Kneepkens, salesengineer bij Van Beek.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.