Dronevogel met vaste vleugels voor onopvallende observatie

Jessica Vermeer
Leestijd: 4 minuten

The Drone Bird Company heeft een vogeldrone met vaste vleugels toegevoegd aan zijn vloot. De Aves maakt geen geluid en is vanaf de grond niet te onderscheiden van een echte vogel. Het Enschedese bedrijf wil de vogel inzetten voor bewaking en verkenningsmissies.

Een onopvallende drone, zwevend als een echte vogel. Dat was de uitdaging bij de ontwikkeling van de Aves. Volgens The Drone Bird Company is het de eerste stealth drone in de vorm van een vogel. ‘We kunnen alles wat met vogels te maken heeft, vliegend maken’, stelt Jan-Willem van den Eijkel, ceo van het Enschedese bedrijf. ‘We bouwen elke keer een natuurgetrouw platform: een drone die eruitziet als een vogel en ook vliegt als een vogel.’

The Drone Bird Company – in 2012 gestart als Clear Flight Solutions – werd bekend met de Robird, een drone die eruitziet als een vogel met flapperende vleugels. Deze ontwikkeling van voormalig ceo Nico Nijenhuis blijft in de lucht middels een natuurlijke vleugelslag. De drone was daardoor uitermate geschikt voor het verjagen van vogels, bijvoorbeeld bij vliegvelden of in de landbouw.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen