Driekwart ot-managers rapporteerde datalek afgelopen jaar

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

De beveiliging van operationele technologie (ot) is niet afdoende geregeld. 74 procent van alle ot-managers kreeg de afgelopen twaalf maanden te maken met een datalek. Dat blijkt uit onderzoek van cybersecuritybedrijf Fortinet onder ot-managers bij organisaties met meer dan 2500 werknemers. De lekkages hadden akelige gevolgen zoals een terugval van de veiligheid, productiviteit en omzet, blootstelling van bedrijfskritieke data en imagoschade.

De meest voorkomende typen cyberaanvallen die het op ot-omgevingen hebben gemunt, zijn malware, phishing, spyware en mobiele hacks. Uit de onderzoeksresultaten blijkt dat deze aanvallen om vier belangrijke redenen een hardnekkig probleem blijven. Om te beginnen heeft 78 procent van alle organisaties slechts gedeeltelijk overzicht op de beveiliging van hun ot. Dit maakt het moeilijk voor beveiligingsteams om afwijkend gedrag te detecteren, snel op incidenten te reageren en potentiële cyberbedreigingen te analyseren. Al deze zaken zijn echter van cruciaal belang voor een succesvolle beveiliging.

Ten tweede kampen bedrijven met een personeelstekort. Zoals in diverse andere sectoren is er sprake van een tekort aan beveiligingstalent. De schaarste aan vaardige beveiligingsprofessionals is een belangrijk punt van zorg voor ot-managers die overwegen om nieuwe beveiligingstools en –mechanismen binnen hun netwerk te implementeren.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.