Draaistroommotoren Electro Abi waterdicht

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Electro Abi heeft zijn range rvs draaistroommotoren verder geoptimaliseerd waardoor hij nu het stempel IP69K verdient. Immers mag van een motor worden verwacht dat er geen beperkingen in montagepositie gelden. Ook bij of tegen de uitgaande as of de klemmenkast mogen er geen beperkingen zijn. Dit houdt in dat de motor vanaf alle richtingen en in alle hoeken, inclusief het gebied rondom de uitgaande as, onder hoge druk kan worden gereinigd, tot een waterdruk van 100 bar en een water temperatuur van 80 graden Celsius.

Rond de uitgaande as van de motor heeft Electro Abi dit gerealiseerd door een ingenieus systeem bestaande uit onder meer een axiaal keerring, een labyrint en een special vet in een kamer. Dit maakt de motor niet alleen waterdicht maar ook gedurende zijn complete levensduur drukvast. Ook de klemmenkast, die in een apart compartiment is gebouwd, geeft daarbij alle zekerheid. De tijd dat er vocht in de motor kon komen door een verkeerde montage van aansluitkabel of klemmenkast is daarbij voorgoed voorbij, aldus Electro Abi.

De rvs draaistroommotoren zijn beschikbaar in vermogens tot 1,5 kW (zonder koeling) en tot 3 kW (watergekoeld) met twee, vier, zes of acht polen. Doordat Electro Abi de motoren in eigen huis ontwikkelt en produceert, is vrijwel alles mogelijk zoals afwijkende spanningen, ingebouwde pulsgevers of remmen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen