Dordtse Duurzaamheidsfabriek vijftiende Fieldlab

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming heeft vorig week de officiële Fieldlab-status uitgereikt aan de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht. Daarmee is het initiatief het vijftiende landelijke project dat de titel Fieldlab Smart Industry mag dragen. De Duurzaamheidsfabriek is een initiatief van de coöperatie Leerpark, waarin de gemeente Dordrecht en het Da Vinci College samenwerken. Het stimuleert de (maritieme) innovaties van het bedrijfsleven, technologie, robotica, ict en duurzame exploitatie. Daarnaast is er de samenwerking tussen het bedrijfsleven, overheid en onderwijs. Innoveren en een leven lang leren is een belangrijke doelstelling van de Duurzaamheidsfabriek, van een eerste kennismaking met techniek tot bij-, na-, en omscholing gedurende de hele loopbaan.

Peter Vrancken, voorzitter college van bestuur ROC Da Vinci College: ‘Het Fieldlab stelt ons in staat in te spelen op de toekomstige vraag vanuit de arbeidsmarkt en zo beroepen van de toekomst te voorzien van goed opgeleide medewerkers die thuis zijn in de nieuwste technologieën.’

Het is het project Toegepaste Innovaties voor Maritieme Automatisering dat de Duurzaamheidsfabriek bij uitstek een voorbeeld maakt voor ontwikkelingen in Smart Industry. De Europese Unie verleent 1,5 miljoen euro subsidie voor dit project. Een van de projecten is de ontwikkeling van een innovatieve manier van lassen met robots voor de automatisering in de scheepsbouw. Er zijn inmiddels tweehonderd bedrijven die hiervoor belangstelling hebben.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.