Doorstart voor autobouwer Duracar

10 maart 2010

Het Heerlense Duracar is gisteren op het nippertje gered door een investering van de Vlaamse zakenman Carl Pauwels. De ontwikkelaar van een elektrische bestelauto moest vorige maand faillissement aanvragen. Het wachtte al enige tijd op geld van zijn Britse investeerders, maar schuldeisers konden niet langer het geduld opbrengen.

De problemen begonnen al vorig jaar toen aandeelhouder Econcern sneuvelde in de kredietcrisis. Duracar raakte verzeild in de afwikkeling van het Econcern-faillissement. Britse investeerders toonden serieuze interesse in de autobouwer, maar door juridische strubbelingen duurde het te lang voordat het kapitaal in Heerlen arriveerde.

Pauwels investeert voldoende middelen om alle crediteuren te kunnen betalen. ’We zijn gerehabiliteerd‘, zegt Duracar-directeur Wim Steenbakkers in Het Financieele Dagblad. ’We‘re back in business.‘ Volgens Steenbakkers staat er nu 2 miljoen euro op Duracars rekening. Het Heerlense bedrijf gaat zich nu klaarmaken voor massaproductie van zijn Quicc-bestelauto.