Doorbreek je grenzen en vind het kind in jezelf

Collin Arocho
Leestijd: 5 minuten

Creatief denken is niet altijd makkelijk, vooral niet in de hightech. Het beste antwoord op een technisch probleem is immers de meest praktische oplossing, toch? Maar hoewel je creatief denken niet in elke situatie kunt toepassen, kunnen een beetje oefening en de bereidheid om buiten de grenzen van je eigen wereld te denken een heel nieuw en interessant perspectief bieden.

In een wereld vol beperkingen, standaarden en lineaire processen kan het voor velen in het hightechdomein een echte uitdaging zijn om out-of-the-box te denken. Na jarenlang natuurkundige wetten, technische concepten en algemene vuistregels te hebben gevolgd, is het geen wonder dat veel ingenieurs alleen met een analytisch oog kijken naar de problemen die ze moeten oplossen. Het beste antwoord op een technisch probleem is immers de meest praktische oplossing, toch? Maar waar is er dan nog ruimte voor creativiteit?

Net als voor veel andere ingenieurs in de hightech geldt deze uitdaging zeker ook voor Roger Amiot, senior compliance engineer bij Fluidwell, een bedrijf dat is gespecialiseerd in de ontwikkeling van sensoren, flowmeters en andere elektronica die geschikt is voor gebruik in gevaarlijke en explosieve omgevingen. ‘Mijn werk richt zich op allerlei soorten certificeringen, van elektrische veiligheid en straling tot explosieveiligheid en metrologie’, beschrijft Amiot. ‘Bijna al mijn professionele activiteiten zijn strikt gebonden aan de geldende veiligheidsnormen in de sector. Dat betekent dat ik welhaast per definitie nauwelijks mogelijkheden heb om creatief te zijn.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.