‘Doneer gastlessen om jongeren te enthousiasmeren voor technologie’

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Techbedrijven en scholen moeten nog nauwer samenwerken om zo veel mogelijk gastlessen en bedrijfsbezoeken te organiseren. Met als doel nog meer jongeren te enthousiasmeren voor een studie of loopbaan in de technologie. Die oproep deed FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink vorige week na haar gastles op het Corbulo College in Voorburg.

Tijdens de gastles nam zij een klas vmbo-leerlingen mee in de wereld van techniek. Met video’s, interactieve opdrachten en een quiz ontdekten de leerlingen dat technologie overal is: van de mri-afdeling van het ziekenhuis tot een boorplatform in de Waddenzee, van vervoer tot onze voedselvoorziening.

‘Er zat veel energie in de klas, het was echt inspirerend om zo’n gastles te mogen geven’, aldus de FME-voorzitter. ‘In de les stond centraal dat technologie helpt bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Dan merk je meteen dat de leerlingen daarvoor heel slimme ideeën bedenken. Die maatschappelijke impact is juist ook wat technologie zo boeiend maakt.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.