Doedijns splitst Instrumentation-tak af

Alexander Pil
3 februari 2014

Via een managementbuy-out is de businessunit Instrumentation van Doedijns op eigen benen komen te staan. Het volledige managementteam van de divisie heeft geïnvesteerd in het nieuwe Thermo Electric Instrumentation. Het heeft daarbij ondersteuning gekregen van investeringsmaatschappij Foreman Capital. Als zelfstandige entiteit gaat het verder als specialist in temperatuurmeetoplossingen.

Jan Willem Noordermeer, directeur van Thermo Electric Instrumentation: ‘Verder gaan als zelfstandige onderneming is een unieke kans voor mij en mijn managementteam. Ondersteund door een sterke investeringsmaatschappij zullen we in staat zijn onze strategische groeiplannen te realiseren. We zien ernaar uit om ons bedrijf te laten groeien en onze internationale activiteiten op het gebied van temperature measurement solutions verder uit te kunnen bouwen.’

Doedijns besloot vorig jaar zijn Instrumentation-business af te stoten als onderdeel van zijn wereldwijde strategische groeiplannen en om zich volledig te kunnen concentreren op zijn kernactiviteiten: power, motion en controleoplossingen voor de olie- en gasmarkt, de maritieme industrie en de machinebouw. Voorlopig zullen de banden tussen Doedijns en Thermo Electric Instrumentation sterk zijn. Zo maakt de spin-off gebruik van het verkoopkantoor van zijn moeder in Dubai.