Dik orderboek zorgt voor goed rapport Atlas Copco

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Atlas Copco heeft in de eerste drie maanden van dit jaar een omzet geboekt van 22 miljard Zweedse kronen, omgerekend zo‘n 2,5 miljard euro. Dat is een organische stijging van 22 procent ten opzichte van een jaar geleden. Ook de nettowinst vertoonde een mooie groei: van 3,0 naar 3,4 miljard kronen (ongeveer 383 miljoen euro). Positief voor het Zweedse bedrijf is dat ook de orderintake flink is toegekomen. In het eerste kwartaal ontving het voor 2,8 miljard euro aan bestellingen, een toename van 15 procent vergeleken met vorig jaar. Atlas Copco verwacht die lijn de komende tijd te kunnen vasthouden.

’Atlas Copco heeft dit kwartaal mooie successen geboekt in de mijnindustrie‘, aldus CEO Ronnie Leten. ’We zijn ook erg tevreden over onze resultaten in de markt voor motorvoertuigen waar de orders onze verwachtingen hebben overtroffen.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.