Digital twinning centraal in Industrie 4.0-ambities VDL Nedcar

Alexander Pil
Leestijd: 6 minuten

Met het naderende vertrek van BMW bereidt VDL Nedcar zich voor op een nieuwe fase. Niet langer zal de autofabriek zijn ingericht op de productie van één merk en enkele modellen. Om meerdere opdrachtgevers van dienst te kunnen zijn, moet de site zich slim en flexibel opstellen. Essentieel daarin zijn de it-migratie waar Nedcar momenteel middenin zit, en digitalisering, met digital twinning als basis.

VDL Nedcar is de enige onafhankelijke autofabrikant in Nederland. Sinds de start als Daf bouwt het bedrijf auto’s voor Volvo, DaimlerChrysler, Mitsubishi en momenteel BMW Group. In het Limburgse Born zijn 23 verschillende modellen – samen goed voor meer dan vijf miljoen auto’s – van de band gerold.

Vorig jaar maakte BMW bekend dat het vanaf 2023 geen gebruik meer wil maken van de productiefaciliteiten van VDL Nedcar. Een teleurstelling natuurlijk, maar zeker geen reden om de handdoek in de ring te gooien. Sterker nog, het steunt Nedcar alleen maar in zijn ambities om zijn fabriek nog flexibeler en slimmer te maken. Een push naar Industrie 4.0 waar Pepijn Timmermans, vicepresident digitalisering bij VDL Nedcar, al enkele jaren mee bezig is.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.