Digital Trust Centre geeft ondernemers advies over cybersecurity

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Digitalisering biedt grote kansen aan Nederlandse bedrijven voor de export van kennis, producten en diensten. Het potentieel van de digitale economie kan alleen worden benut als ondernemers weerbaar zijn tegen cyberrisico’s en voldoende investeren in beveiliging. In 2018 start daarom het Digital Trust Centre (DTC) waarin met ondernemers wordt samengewerkt aan digitale veiligheid. Ook biedt het DTC aan het bedrijfsleven informatie over dreigingen en advies over maatregelen. Minister Kamp van Economische Zaken maakte de oprichting van het DTC mede namens de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie in een Kamerbrief bekend.

Kamp: ‘Cyberveiligheid is de basis voor een kansrijke digitale economie waar ondernemers risico’s bij hun processen minimaliseren en consumenten zeker zijn van betrouwbare diensten en producten. Nederland heeft een succesvolle ict-sector, maar kennis van en investeringen in cybersecurity blijken bij bedrijven in andere sectoren nog onvoldoende. Met de oprichting van een Digital Trust Centre in 2018 komt het kabinet tegemoet aan de wens van bedrijven om hen te helpen met actuele informatie over risico’s en adviezen over digitale veiligheid.’

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) van het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft het voortouw als het gaat om het bieden van informatie en advies aan organisaties uit de vitale infrastructuur zoals water, energie en telecombedrijven en de Rijksoverheid zelf. Cybercriminaliteit kan echter de gehele Nederlandse economie raken. Het op te richten Digital Trust Centre beoogt, in nauwe samenwerking met het NCSC, het als niet-vitaal aangemerkte bedrijfsleven weerbaarder te maken tegen cyberdreigingen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.