Demcon stapt in defensiemarkt

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Technologie-ontwikkelaar en -producent Demcon voegt defense & security toe aan zijn portfolio van doelmarkten. ‘We willen technologie inzetten voor een veiliger wereld en defensieorganisaties helpen innoveren’, verklaart directeur Dennis Schipper. ‘De hoogwaardige systemen en producten die we ontwikkelen, kunnen bijvoorbeeld de effectiviteit van veiligheidsoperaties vergroten.’

Als eerste product presenteert Demcon de E-Lighter, een compacte stroomgenerator die werkt op gewone voertuigdiesel. De E-Lighter kan de militair in het veld ontlasten van de vele reservebatterijen voor al zijn elektronische apparaten. Onlangs sloot Demcon een contract met de Defensie Materieel Organisatie voor uitontwikkeling en optioneel productie van dit systeem.

Technologie wordt voor defensieorganisaties steeds belangrijker en complexer, en krijgt vaker een autonoom karakter, signaleert Schipper. ‘Hun uitdaging is om snel concrete innovaties te ontwikkelen en betrouwbare en veilige producten te introduceren. Dankzij onze brede ervaring met multidisciplinaire ontwikkelingen en complexe innovatietrajecten zijn we daarvoor de aangewezen partner.’ Voorbeelden zijn mission-supportsystemen, communicatiesystemen en autonome technologieën die moeten helpen missies veiliger te maken, en oplossingen voor mobiele energievoorziening in het veld.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.