Demcon optimistisch, ziet forse groei in 2010

René Raaijmakers
Leestijd: 2 minuten

Ingenieursbureau Demcon presteerde in het recessiejaar 2009 uitzonderlijk goed. De omzet lag met 6 miljoen euro een half miljoen boven die van 2008. De high-end technologietoeleverancier uit Oldenzaal eindigde het jaar met een orderportefeuille van 7,5 miljoen euro. Demcon-directeur Dennis Schipper zegt dat de omzetstijging in 2009 vooral het gevolg is van nieuwe activiteiten in de medische markt: ’In die markt hebben we momenteel nog een fors project in de pijplijn. Als dat op zijn plek valt, dan wordt 2010 een woest jaar.‘

Demcons optimisme is in lijn met wat verschillende andere ingenieurs- en projectbureaus de afgelopen maanden meldden. Vele spraken in het afgelopen halfjaar van topdrukte. Dit is een goed signaal, want dit betekent dat opdrachtgevers van deze toeleveranciers weer volop investeren in nieuwe ontwikkelingen. Dat leidt de komende jaren mogelijk tot hogere omzetten in de hightechindustrie. Demcon is een van de weinige toeleveranciers die al zo vroeg in het jaar inzicht geeft in resultaten en vooruitzichten.

Demcon deed het afgelopen jaar geen beroep op de Kenniswerkersregeling. Het bedrijf heeft zo‘n zestig mensen in dienst (gerekend in full time dienstverbanden). Voor 2010 ziet het een forse toename in omzet en personeel. Het aantal openstaande vacatures is inmiddels opgelopen tot boven de tien.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.