Demcon opent vestiging in Delft

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

High-end technologieleverancier Demcon heeft een vestiging geopend in Delft. Daarmee hoopt de snelgroeiende onderneming uit Enschede talent in West-Nederland aan zich te binden. Verder wil Demcon de band met lokale opdrachtgevers zoals TNO en Mapper Lithography versterken en actief deelnemen in diverse Zuid-Hollandse netwerken. Demcon-directeur Dennis Schipper voorziet in Delft eenzelfde ontwikkeling als zijn bedrijf in Zuid-Nederland heeft doorgemaakt. ‘We hebben daar schaalbare huisvesting in Delft’, aldus Schipper. ‘Eind dit jaar moet er een man of vijf, zes zitten.’ De vestiging die in 2011 in Son van start ging, telt inmiddels zo’n zestig medewerkers en voert grote projecten uit voor klanten in diverse markten.

Demcon blijft gestaag groeien met grote projecten voor internationale opdrachtgevers en eigen producten van dochterondernemingen. Het bedrijf heeft daarom voortdurend behoefte aan nieuwe, hoogopgeleide medewerkers. De aanwas komt voor een belangrijk deel van de technische universiteiten in Nederland. Het hoofdkantoor in Enschede en de vestiging in Son zijn goed aangesloten op de tu in hun directe omgeving. Nu zet Demcon de stap naar Delft, om ook te kunnen putten uit de talenten die afstuderen aan de universiteit aldaar.

Vorig najaar maakte Demcon een voorzichtige start met twee medewerkers die zijn gehuisvest in de incubator Yes!Delft Labs. ‘De gemeente Delft heeft ons goed ontvangen en rondgeleid langs diverse locaties’, zegt Schipper. ‘Yes!Delft Labs was veruit de interessantste, een heel inspirerende omgeving.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.