Demcon opent cleanroom en verkent Japan

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Eind september heeft Demcon in zijn pand in Oldenzaal een cleanroom in gebruik genomen. De stofvrije ruimte is zo‘n 111 vierkante meter groot, inclusief kleed-, personen- en materiaalsluizen. Mapper Lithography uit Delft is de eerste klant waarvoor Demcon modules assembleert in de nieuwe cleanroom. In de toekomst verwacht het bedrijf de ruimte ook voor medische en andere halfgeleiderklanten te gaan gebruiken.

Halverwege november neemt Demcon deel aan een verkenningsmissie naar Japan. Tussen 10 en 21 november zal een Twents gezelschap met vertegenwoordigers van overheden, universiteit en hightechbedrijven een bezoek brengen aan dat land. Japan vervult een voorloperfunctie op het gebied van roboticatoepassingen. Het doel van de missie is de ontwikkelingen op het gebied van humanoids, medische en domoticarobots in kaart brengen en daaruit kansen destilleren voor het Twentse bedrijfsleven, klinkt het in een persbericht. Dit moet leiden tot nieuwe initiatieven en samenwerkingsverbanden tussen Twentse onderzoekers en bedrijven, maar eventueel ook met Japanse instellingen.

De handelsmissie is een initiatief van de stichting Advanced Robotics & Mechatronics, kortweg Romech. Deze samenwerking heeft zich ten doel gesteld om onderzoek en onderwijs op het gebied van de robotica en mechatronica te bevorderen. Daartoe organiseert het onderzoeks- en onderwijsactiviteiten, verwerft het daarvoor financiële middelen en stimuleert het industriële toepassingen en kennisuitwisseling, onder meer door het organiseren van verkenningsmissies. Het zwaartepunt van de activiteiten ligt in Twente, maar de stichting onder leiding van voorzitter Dennis Schipper beperkt zich niet tot de regio.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.