Demcon neemt Twentse visualisatiespecialist over

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Demcon heeft de Enschede UT-spin-off Nymus3d overgenomen, dat zich toelegt op illustraties en 3d-animaties om complexe concepten te communiceren. Tot nu toe werkt Nymus3d vooral voor wetenschappers, maar Demcon ziet ook kansen voor de industrie. ‘Zij maken fantastische dingen voor wetenschappers in takken van sport die voor ons relevant zijn. […] Je kunt er ook hightech mee visualiseren, de wereld waarin wij actief zijn. Ze hebben veel internationale exposure en dat kan weer afstralen op de Demcon-groep’, licht Demcon-directeur Dennis Schipper de stap toe. Gedacht wordt aan productvisualisaties voor marketing, conceptvorming en virtual prototyping.

Nymus3d werd in 2010 opgericht door tn-student Jeroen Huijben, samen met twee vennoten. De adviesraad van de onderneming bestaat uit topwetenschappers Dave Blank en Hans Clevers. Het bedrijfje is vooral actief op het gebied van de medische en farmaceutische wetenschappen en technologieën. De UT is een belangrijke klant, maar Nymus3d telt ook andere universiteiten, het Cern en bedrijven in Nederland, Duitsland en de VS tot zijn klantenkring.

Bij het bedrijfje werken vijf mensen, maar Demcon wil snel toe naar ‘minstens een verdubbeling’. Nymus3d blijft zelfstandig opereren en zal daarnaast participeren in projecten binnen de Demcon-groep. De eerste gezamenlijke projecten zijn al gestart, onder meer rond needle steering voor beeldvorming bij de diagnostiek van verschillende kankervormen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.