Demcon neemt specialist in fluid handling Convergence over

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Technologieontwikkelaar en -producent Demcon heeft Convergence Industry, specialist in het ontwikkelen van maatwerksystemen voor vloeistoffen en gassen, overgenomen. Onder de vleugels van Demcon kan Convergence verder groeien met de ontwikkeling van hightech systemen voor fluid handling en klanten nog beter bedienen. Met Convergence’s expertise van microfluïdica versterkt Demcon zich in energietechnologie en life sciences & health.

In 2010 startte Convergence Industry in Enschede als spin-off van de Universiteit Twente met de ontwikkeling van testsystemen voor vloeistoffen en gassen. De eerste toepassing lag in membraanfiltratie voor bijvoorbeeld waterzuivering. Convergence bouwde destijds testsystemen voor het karakteriseren van membranen. Andere toepassingen liggen in gasscheidingsinstallaties, lektesters, doseermachines en kleine pilot-procesinstallaties.

Convergence heeft in de loop der jaren tal van complexe testoplossingen ontwikkeld. ‘Vaak kleinschalige systemen’, vertelt oprichter en cto Felix Broens. ‘In twaalf jaar zijn we uitgegroeid tot een specialist in precisie fluid handling. We hebben veel domeinkennis vergaard en expertise opgebouwd in de vereiste regelgeving; denk aan CE-certificering, explosieveiligheid en hygiënisch ontwerp voor de foodsector. Onze apparaten worden vooral gebruikt in laboratoria, ook voor wetenschappelijk onderzoek of medische diagnostiek, en daarnaast in installaties en fabrieken. We hebben daarvoor een mooi internationaal klantenbestand.’ De apparaten van Convergence onderscheiden zich door hun design en bedieningsgemak. Het bedrijf telt zo’n veertig medewerkers en heeft naast Enschede sinds drie jaar ook een locatie in Delft.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.