Demcon neemt minderheidsbelang in Focal

Leestijd: 2 minuten

Het Oldenzaalse Focal is toegetreden tot het cluster van bedrijven in het mechatronisch netwerk rond Demcon. Met een team van tien experts in optisch systeemontwerp en visionsoftware gaat Focal bijdragen aan de complexe opdrachten die zijn directe buurman voor zijn klanten uitvoert. Demcon heeft daartoe een minderheidsbelang genomen in Focal. Eerder dit jaar sloot de high-end technologieleverancier al een vergelijkbare deal met Imotec.

Focal bedient twee markten. Voor OEM-klanten ontwerpt het optische systemen die moeten voldoen aan hoge nauwkeurigheidseisen. De opdrachten variëren van lensontwerpen voor complexe ledtoepassingen tot high-end cameraobjectieven en belichtingen in medische systemen. Daarnaast bewerkt Focal de markt van de industriële vision-inspectiesystemen. Vanwege de groei aan mogelijkheden op het gebied van cameratoepassingen besluiten steeds meer bedrijven om hun productie aan de hand van visiondefectherkenning te automatiseren. Daar waar een standaard systeem niet toereikend is, ontwerpt Focal een systeem dat op micrometerniveau defecten kan herkennen en classificeren.

Focal-directeur Robert Evers over de samenwerking met Demcon: ’Het verschaft ons de middelen om verder te groeien en brengt aanvullende expertise binnen handbereik zodat we grotere en complexere opdrachten kunnen uitvoeren. We zijn in Oldenzaal pal naast Demcon gehuisvest, waardoor we eenvoudig intensief kunnen samenwerken. Tevens werken we in Eindhoven vanuit de vestiging die Demcon daar dit voorjaar heeft geopend.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.