Demcon neemt Macawi over

Pieter Edelman
Leestijd: 2 minuten

Demcon heeft deze zomer de Eindhovense ontwikkelaar van beademingsapparatuur Macawi overgenomen. Voor het vijfkoppige team biedt Demcon een stabiele productiepartner voor de lange termijn. Andersom zegt het Enschedese bedrijf via de overname verder te kunnen groeien in de medische markt en zijn ambitie om productie binnen het bedrijf te halen waar te kunnen maken.

Macawi werd in 2010 opgericht door vijf ex-werknemers van het Duitse Dräger Medical, nadat dat dat zijn ontwikkelafdeling in Best sloot. Met ondersteuning van Sioux ontwikkelden zij de kennis rond ventilatorgebaseerde beademers door. Hun doel was om een universele module te ontwikkelen die fabrikanten kunnen gebruiken voor verschillende doelmarkten. Traditioneel worden voor elke toepassing compleet verschillende apparaten ontwikkeld. Een beademer voor te vroeg geborenen kinderen heeft bijvoorbeeld hele andere eisen dan een apparaat voor volwassenen. De Macawi-technologie kan door het gebruik van andere slangen voor beide doelgroepen gebruikt worden.

Binnenkort worden de eerste beademingsapparaten gebaseerd op de Macawi-technologie ge√Įntroduceerd op de Medica-beurs in D√ľsseldorf. Daarmee komt ook de serieproductie op gang. De match met Demcon als productiepartner, was snel gemaakt, aldus Macawi-CTO Geert van Dijk: ‚ÄôWe merken nu al dat we met onze grote moeder gemakkelijker bij partijen binnenkomen. Bovendien helpt Demcon ons om complete ontwikkelprojecten te bemensen.‚Äė Het team is ondertussen ingetrokken bij de Demcon-vestiging in Eindhoven en moet daar verder gaan groeien. ‚ÄôWe zijn al bezig voor volgende klanten, die weer andere, unieke features op hun module willen‚Äė, aldus Van Dijk.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.