Demcon neemt deel productie over van Laborie

Alexander Pil
28 september 2018

Demcon gaat de assemblage, kwaliteitscontrole, productservice en reparatie verzorgen voor verschillende producten van Laborie Medical Technologies die het Canadese bedrijf nu nog in zijn vestiging in Enschede produceert. De twee partijen hebben daartoe een samenwerkingsovereenkomst getekend. Als onderdeel van de deal zullen zeventien Laborie-medewerkers per 1 november overgaan naar Demcon. ‘Deze overdracht helpt om de productiekwaliteit voor onze producten te waarborgen, doordat dezelfde medewerkers hetzelfde werk nu bij Demcon gaan uitvoeren’, zegt Laborie-coo Paul Haydock.

Demcon-directeur Dennis Schipper beschouwt het partnerschap met Laborie als een volgende stap in de groeistrategie van zijn onderneming. ‘Door de langdurige samenwerking met Laborie versterken we onze positie in de markt voor medische producten. In de toekomst zie ik ook kansen om voor Laborie productontwikkeling te gaan verzorgen’, aldus Schipper.

Benno Lansdorp, businessdeveloper medische systemen bij Demcon, voegt daaraan toe: ‘De producten van Laborie zijn qua technologie en complexiteit goed vergelijkbaar met andere medische apparaten die Demcon ontwikkelt en produceert. Ze passen goed bij onze competenties voor de productie van complexe modules waaraan we waarde kunnen toevoegen.’

In eerste instantie zal Demcon de overgenomen productie- en service-activiteiten gaan uitvoeren in het Enschedese pand van Laborie. De onderneming bouwt op dit moment een nieuw onderkomen voor zijn productieactiviteiten, het Demcon Technology Center. ‘Zodra dat gereed is – in het eerste kwartaal van 2019 – verhuizen we de activiteiten en medewerkers naar onze nieuwbouw’, aldus Benschop.