Demcon introduceert realtime drinkwatermonitoring op Chinese markt

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

Demcon Optiqua is een partnership aangegaan met Maxonic Automation Control en Yunhe Information Technology en introduceert daarmee zijn meettechnologie voor drinkwaterkwaliteit op de Chinese markt. Eerder dit jaar leverde Optiqua zijn technologie al aan het nationale waterbedrijf van Singapore.

Optiqua maakt een automatische waterbemonsteringseenheid die te integreren is in meetstations voor drinkwaterkwaliteit. Dat soort systemen leveren Maxonic, een in Shenzen gevestigde leverancier van instrumentatie, en Yunhe, de in Changsha gevestigde ontwikkelaar van intelligente beheerplatformen voor stedelijke waterbedrijven.

De optische technologie van Optiqua houdt het drinkwater realtime in de gaten. Centraal in de Eventlab-producten staat een optische lab-on-a-chip-sensor met generieke gevoeligheid voor veranderingen in de waterkwaliteit. Naast een netwerk van sensoren bestaat het systeem uit een infrastructuur voor datatransmissie en data-analyse plus visualisatiesoftware. De informatie van het sensornetwerk wordt met data-algoritmen voortdurend geanalyseerd en gecontroleerd op abnormale veranderingen in de waterkwaliteit. Bij vervuiling of een andere wijziging in de drinkwatersamenstelling slaat het systeem alarm.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen