Demcon in joint venture voor metrologiecentrum

Nieke Roos
Leestijd: 3 minuten

Demcon gaat een joint venture aan met EMS Benelux, leverancier van totaaloplossingen voor geometrische meettechniek. In Enschede richten de partners een demonstratie- en servicecentrum in voor metrologie. Het centrum gaat klanten in de hightech ondersteunen met nieuwe meetapparatuur, loonmetingen, diensten, onderhoud, advies en opleiding. Het richt zich onder meer op machinebouwers, technologieontwikkelaars en leveranciers voor sectoren als de automobielindustrie en de aerospace.

In de hightechprojecten die Demcon uitvoert, speelt metrologie vaak een hoofdrol. Daardoor heeft het bedrijf een uitgebreide expertise in het vakgebied en een breed scala aan meetfaciliteiten opgebouwd. Zo heeft de businessunit voor industriële systemen en vision al veel oplossingen ontwikkeld om producten in verschillende productieprocessen inline te meten en te kwalificeren. En dochterbedrijf Demcon Metal Injection Moulding voert veel metingen uit voor productvrijgave en steekproefsgewijze inspectie tijdens productie. Daarbij gebruikt het door EMS geleverde computergestuurde meetmiddelen.

EMS (European Metrology Systems) is een specialist in geometrische meettechniek, zoals 3d-coördinatenmeetmachines, laserscanners en optische meetsystemen. In de Benelux vertegenwoordigt het merken als Wenzel, Mahr en Creaform. Bij Demcon in Enschede staat bijvoorbeeld een coördinatenmeetmachine van Wenzel die tot op anderhalve micrometer nauwkeurig kan meten.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.