Demcon groeit in industriële systemen

Thijs Rupert is managing director en Edwin Gerritsen business developer bij Demcon Industrial Systems in Enschede.

Leestijd: 4 minuten

Precisie gaat tegenwoordig vaak over de micro- en nanometers van hoognauwkeurige hightech systemen. Op macroschaal stellen machinebouw en industriële automatisering echter ook steeds hogere eisen aan precisie. Demcon maakt er sinds kort werk van in een nieuwe eenheid, Demcon Industrial Systems, met een pragmatische aanpak gebaseerd op zijn hightech-expertise. Lees hier over twee aansprekende voorbeelden.

Demcon ontwikkelt, produceert en levert technologie en innovatieve producten en systemen die oplossingen bieden voor technische en maatschappelijke uitdagingen. Vanwege de voortgaande groei heeft het bedrijf dit jaar een nieuwe, heldere organisatiestructuur gekregen, met vijf groepen. Een daarvan is Demcon Industrial Systems (DIS), dat ruim zestig medewerkers telt en drie werkmaatschappijen heeft: DIS Enschede, DIS Groningen en Systec Industrial Systems in Münster. In Enschede gaan we werken in het nieuwe Demcon Technology Center, waar ook productiebedrijven zoals Demcon Metal Injection Moulding en Bond 3D (printen van peek-producten) intrekken. We realiseren er automatiseringsoplossingen en in een Experience Center demonstreren we klanten concreet onze visie op Smart Industry.

Vouwen voor huidtransplantatie

Humeca in Borne is wereldwijd leverancier van huidtransplantatietechnologie voor de behandeling van (derdegraads)brandwonden. Voor die partner ontwikkelde en bouwde DIS een plisseermachine. Huidartsen versnijden de eigen huid van een patiënt tot ‘huideilandjes’ van 3 bij 3 millimeter. Deze worden in een grid van veertien bij veertien op een drager gezet die de huidarts kan uitrekken tot de gewenste afmetingen om zo veel mogelijk van een brandwond te bedekken. Voor dat uitrekken (van 1:2 tot wel 1:9) moet de drager – een laminaat van aluminiumfolie en nylon – eerst op de goede maat worden gevouwen. Dat gebeurde bij Humeca met enkele machientjes en veel handwerk. Voor een hoge, consistente kwaliteit en om te kunnen reageren op plotselinge vraag (bijvoorbeeld na een calamiteit) wilde Humeca het plisseren meer integreren en automatiseren.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.