Delftse racewagen eerste waterstofdeelnemer in officiële wedstrijd

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Het Delftse Forze-studententeam heeft afgelopen weekend voor de eerste keer in de geschiedenis een waterstofauto laten meedoen in een officiële autorace. Tijdens de Supercar Challenge op het TT-circuit in Assen afgelopen zaterdag reed hun auto de zestig minuten plus één ronde durende race volledig uit en kwam als zesde over de finish.

Het Forze-studententeam sleutelt al sinds 2007 aan waterstofauto’s. Aanvankelijk ging het om compacte karts, maar sinds enkele jaren bouwt het team een daadwerkelijke racewagen. Het plan was eigenlijk om tijdens de tweede race op zondag voor de winst mee te doen, maar door een technisch mankement ging dat niet door. Evengoed denken de studenten dat ze een mijlpaal hebben bereikt door te bewijzen dat hun waterstofaandrijving goed kan meekomen met de conventionele benzinewagens.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.