Delftse nanodeeltjesgeneratoren maken stap naar China

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Het Chinese bedrijf Bio-Sun gaat de nanodeeltjesgeneratoren van de Delftse startup Vsparticle distribueren in zijn thuisland. ‘Door de enorme investeringen die China doet in iot, sensoren, halfgeleidertechnologie, duurzame energie en de gezondheidszorg zal het een van de grootste markten voor ons worden. De samenwerking met Bio-Sun biedt ons een goede mogelijkheid om actief te worden in de Chinese markt, precies op het juiste moment’, licht cfo Vincent Laban van de startup toe.

De instrumenten van Vsparticle produceren metalen of halfgeleidende nanodeeltjes met behulp van vonkablatie. Bij deze techniek slaan nanodeeltjes los van een elektrode met behulp van elektrostatische ontladingen, waarna ze als aerosol worden afgevoerd met een gasstroom. Omdat het proces eenvoudig kan worden aangepast, wordt het een stuk makkelijker om het ideale type nanodeeltje voor de gewenste toepassing te vinden.

Vsparticle werd in 2014 opgericht op basis van onderzoek uitgevoerd bij de TU Delft.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.