Delftse helikoptervliegtuigjes halen kapitaal op

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

In een eerste kapitaalronde heeft Atmos UAV een niet nader genoemd bedrag opgehaald bij Disruptive Technology Ventures (DTV). De Delftse startup in industriële drones gaat het geld gebruiken om zijn distributie, productontwikkeling en supportorganisatie verder op te schalen. Het investeringsfonds van onder anderen Fox-IT-oprichters Menno van der Marel en Ronald Prins en ex-KPN-topman Ad Scheepbouwer zal de wereldwijde commerciële uitrol ondersteunen.

De Marlyn-drone van Atmos combineert het efficiënt vliegen van een vliegtuig met het verticaal opstijgen en landen van een helikopter. Hiermee richt het Delftse bedrijfje zich op professionele markten waar het in kaart brengen van gebieden en percelen centraal staat. Ceo Sander Hulsman: ‘De investering en de ruime ervaring van het DTV-team gaan ervoor zorgen dat we sneller ons doel bereiken om van Marlyn de standaard te maken in de professionele mapping-industrie.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.