Delfts techniekonderwijs koppelt aan bedrijfsleven

Alexander Pil
17 februari 2015

Een kleine dertig bedrijven en onderwijsinstellingen zijn vorige week officieel van start gegaan met het High Tech Centre Delft. Met het initiatief willen de deelnemers een omgeving scheppen waar studenten van vmbo- tot wo-niveau projectgericht techniekonderwijs kunnen krijgen dat bovendien aansluit bij de wensen van het bedrijfsleven. Om dat te bereiken krijgen de studenten echte en actuele bedrijfssituaties voor de kiezen.

Deelnemende bedrijven kunnen het centrum ook gebruiken als scholingslocatie voor hun personeel en eventueel voor incidentele extra productiecapaciteit. Festo-directeur Thomas Pehrson legt op de website van Science Guide de nadruk op de connectie tussen onderwijsinstellingen en de industrie: ‘Er is nog een wereld te winnen als we ons gezamenlijk inspannen om meer leerlingen de veelzijdige uitdagingen en carrièremogelijkheden binnen de techniek en technologie laten zien.’

Deelnemers aan het High Tech Centre Delft zijn onder meer Festo, Haagse Hogeschool, Hittech, Koning & Hartman, Mapper, ROC Mondriaan, TNO, TU Delft, VDL en het Wellantcollege.