Delfts hyperloop-bedrijf haalt 1,25 miljoen op

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

De Delftse hyperloop-startup Hardt heeft in een tweede financieringsronde 1,25 miljoen euro opgehaald bij diverse investeerders. Het bedrijf heeft dat nodig voor de volgende stap in de ontwikkeling van zijn transportsysteem. Hardt werd een jaar geleden opgericht door een studententeam van de TU Delft dat gewonnen had bij de hyperloopcompetitie van Elon Musk. Daarvoor haalde het zes ton op bij bouwbedrijf Bam, de NS en investeringsfonds Uniiq.

Het bedrijf gebruikt een korte testbuis op het terrein van de TU Delft voor de ontwikkeling van zijn transportmodules. Voor de praktijktesten zal een veel grotere faciliteit van meerdere kilometers nodig zijn. Het bedrijf hoopt dat Nederland via een publiek-pricaat consortium een algemene faciliteit zal aanleggen die door meerdere partijen te gebruiken is. De overheid voelt hier overigens wel wat voor.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.