Delfts exoskelet Laevo ontvangt investering uit Japan

Jessica Vermeer
2 oktober 2019

Het Delftse Laevo heeft een strategische investering ontvangen van het Japanse Kaji Corporation. Het geld is bedoeld om de positie van Laevo als leider op het gebied van passieve exoskeletten te versterken. Het Delftse exoskelet ondersteunt de rug en is bedoeld om vermoeidheid en stress in fysiek zware beroepen tegen te gaan. Financiële details over de investering zijn niet vrijgegeven.

Foto: Laevo

Naast de investering breiden Kaji en Laevo hun partnerschap uit door zich te richten op groeimogelijkheden binnen de Aziatische markt. De bedrijven hadden al een samenwerkingsverband sinds Kaji vorig jaar distributeur van Laevo in Azië werd. Dat gebeurde na een evenement in Japan, waar Laevo zijn product presenteerde aan het publiek. Er kwam interesse vanuit de automotive en zware industrie. Het potentieel van het product voor de Aziatische markt is sindsdien bewezen.

Kaji ontwikkelde in 1995 het materiaal Exgel, dat zowel eigenschappen van vaste stoffen als vloeistoffen heeft. Het materiaal werd toegepast in het exoskelet van Laevo.