Delfts exoskelet goed door eerste test

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Project March, het Delftse studententeam dat werkt aan een exoskelet voor dwarslaesiepatiënten, heeft de Cybathlon Experience goed doorstaan. De piloot van het team kon met het robotpak ondanks zijn dwarslaesie opstaan en over een trap en een helling lopen. Daarbij zette hij de tweede tijd neer.

Het studententeam werd opgericht naar aanleiding van de Cybathlon-competitie, die vorig jaar voor het eerst werd georganiseerd. De competitie daagt bedrijven en onderzoeksinstituten uit om met vernieuwende hulpmiddelen te komen voor diverse handicappen, waaronder exoskeletten. Het lukte Project March uiteindelijk niet om hieraan mee te doen, maar het team ging met een nieuwe lichting verder om naar de volgende editie in 2020 toe te werken. De Cybathlon Eperiences zijn demonstratie-evenementen in de aanloop hier naar toe.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.