Delft weer op 21e positie in Times Engineering-ranglijst

René Raaijmakers
2 november 2022

De TU Delft staat dit jaar voor de vierde keer op rij op een 21e plek in de Engineering & Technology-ranglijst van de Times Higher Education Subject Rankings (THE). De universiteit laat daarmee haar Nederlandstalige peers ver achter zich. De KU Leuven bezet de 50e plaats, de TU Eindhoven staat op 82 en de Universiteit Twente zit in de categorie 200 tot 250. De RWTH in Aken bezet de 32e plaats.

Engineering & Technology-ranglijst van Times Higher Education

De concurrentie binnen de THE-ranglijsten wordt de laatste jaren steeds sterker. Aan de ene kant komen universiteiten in Zuidoost-Azië op. De tabel van dit jaar bevat 1.306 universiteiten, tegenover 1.188 in 2022. Aan de andere kant investeren andere westerse landen fors in onderwijs en wetenschap, in de VS zijn dat vooral private partijen.

De Times Higher Education-rankings behoren tot de toonaangevende ranglijsten van universiteiten wereldwijd. Elk van de subcategorieën heeft andere eigenschappen en gebruikt net een andere samenstelling van indicatoren. Dit soort ranglijsten zijn voor universiteiten vooral van belang om internationaal talent aan te trekken. De volledige resultaten zijn hier te bekijken.